Ski Dubai

Skiën in de woestijn? Dat kan in Dubai! In november 2005 opende Ski Dubai haar deuren en was daarmee wereldnieuws. Hoe absurd is het immers niet om te kunnen skiën terwijl het buiten meer dan veertig graden warm is. Dit zijn in de zomermaanden zeer normale temperaturen overdag. Op dat moment is het in de skihal −1 °C. ’s Nachts laat men de temperatuur dalen tot min zes graden omdat op dat moment de sneeuw aangemaakt wordt. Ski Dubai is op dit moment de grootste overdekte skihal ter wereld. In totaal is de kunstmatige berg 85 meter hoog en telt deze 5 pistes waarvan de langste vierhonderd meter hoog is. Onder de pistes is er één zwarte piste, de eerste indoor zwarte piste ter wereld. Je daalt hier af met een hellingshoek van 35 graden.

Voor ongeschoolde skiërs en snowboarders is er de mogelijkheid om lessen te nemen. Dat kan zowel individueel als in groepsverband. De prijzen hiervoor lopen zeer uiteen.

Sneeuwpark

Tot Ski Dubai behoort ook Snow Park. Dit is een drieduizend vierkante meter tellend speelpark in de sneeuw. Je kunt hier sleetje rijden, sneeuwballen gooien, er staan klimtoestellen en er zijn allerlei winterse spelletjes te doen. Snow Park is een redelijk populair uitje voor kinderfeestjes in Dubai.

Pinguïns

Ski Dubai heeft een aantal prachtige bewoners: Gentoo en koningspinguïns. Alles over de pinguïns en de kans om de pinguïns persoonlijk te ontmoeten: Pinguïn Encounter.

Entree

Ski Dubai kent verschillende pakketten met uiteenlopende prijzen. Vooral voor het Snow Park heb je diverse mogelijkheden. Alleen de toegang (incl. sneeuwkleding, schoenen en helm) kost 150 AED voor volwassenen en 140 AED voor kinderen (toegang voor de hele dag).

Voor skiën en snowboarden gelden de volgende tarieven:
Entree piste volwassenen AED 225 (2 uur) / AED 300 (dag)
Entree piste kinderen AED 225 (2 uur) / AED 300(dag)

Materiaal inclusief kleding is inbegrepen. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat een helm verplicht is. Voor toegang tot de pistes moet men voldoende ski- of snowboardervaring hebben.

Toegang tot het Snow Park en het gebruik van kluisjes zijn niet bij de prijzen inbegrepen.

Openingstijden

Ski Dubai is alle dagen van het jaar (inclusief feestdagen). De kassa’s sluiten anderhalf uur voor sluitingstijd.
Zondag tot en met woensdag van 10:00 tot 23:00 uur
Donderdag van 10:00 tot 00:00 uur
Vrijdag van 09:00 tot 00:00 uur
Zaterdag van 09:00 tot 23:00 uur

Praktische informatie

Ski Dubai bevindt zich in de Mall of the Emirates.
Website: www.skidxb.comGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *