Dubai Ice Rink

Schaatsen in Dubai? Dat kan op de Dubai Ice Rink. Deze schaatsbaan van Olympisch formaat is te vinden in de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. De Dubai Ice Rink is aangelegd op de begane grond van de Dubai Mall. Vanwege haar afmetingen van 60 bij 30 meter is de schaatsbaan geschikt voor het spelen van officiële ijshockeywedstrijden, wat dan ook van tijd tot tijd gebeurt.

Door een unieke koelinstallatie heeft de Dubai Ice Rink een ijsdikte van maar liefst 3,8 centimeter. Dit is ruimschoots de dubbele dikte van een NHL wedstrijdbaan. Om de schaatsbaan staan tribunes die plaats bieden aan 350 gasten. Je kunt de schaatsbaan echter ook gewoon vanaf de publieke ruimtes rondom de schaatsbaan bekijken. Een mooi uitzicht op de schaatsbaan heb je vanaf de eerste verdieping.

De schaatsbaan in de Dubai Mall is verder voorzien van een enorm LED-scherm (20 bij 10 meter) en horecagelegenheden. Af en toe wordt de schaatsbaan omgetoverd tot een evenementenhal. Je kunt er dan niet schaatsen. Zo was de Dubai Ice Rink in het weekeinde van moederdag 2015 omgetoverd vanwege een privé-evenement rondom moederdag, waardoor schaatsliefhebbers in de kou kwamen te staan. Soms wordt er slechts een klein deel van de schaatsbaan opgeofferd. Zo wordt er wel eens een minitribune gemaakt in het midden van de ijsbaan terwijl er op het grote LED-scherm een voetbalwedstrijd tijdens een WK Voetbal uitgezonden wordt.

Vrij schaatsen

Je kunt vrijwel alle dagen vrij schaatsen op de schaatsbaan in de Dubai Mall. Dit gebeurt vrijwel altijd in blokken van 1 uur en drie kwartier. Voor sommige thema’s, zoals discoschaatsen in de avond, kunnen er afwijkende tijdblokken gebruikt worden. Soms wordt er een deel van de schaatsbaan afgezet voor schaatslessen en kun je de baan maar deels gebruiken. In het weekend is er ’s middags een drie-uur durende familiedisco op het ijs.

Prijzen

Als je vrij wilt gaan schaatsen dan betaal je AED 60 voor een normale sessie. Voor het Freestyle Ice schaatsen (allen voor gevorderde schaatsers) betaal je AED 40. Het discoschaatsen kost AED. 80 per persoon. Je kunt op je eigen schaatsen komen, maar kunt voor slechts AED 5 ook een paar ter plaatse huren. Voor toeristen is dat de meest gebruikte optie, want wie neemt nou zijn eigen schaatsen mee naar Dubai? Dat zullen er weinig zijn.

Als je toe wilt kijken dan moet je ook betalen. Dat geldt voor het toekijken vanaf de tribune en de niet-openbare ruimte langs de ijsbaan. Dit kost AED. 15 per persoon en is ingesteld vanwege de beperkte capaciteit. Bij kinderen mag er één volwassene gratis naar binnen om te kunnen helpen bij het aandoen van schaatsen en zo.

Voor het gebruik van een locker moet je ook betalen, net als voor het eventuele gebruik van een pinguïn waar jongeren kinderen achter kunnen schaatsen.

Praktische informatie

De Dubai Ice Rink is te vinden in de Dubai Mall. Deze is per auto of taxi te bereiken, maar ook per metro. Zie voor uitgebreide info hierover de pagina over de Dubai Mall.

De Dubai Ice Rink is dagelijks geopend van 10:00 uur ’s (weekend: 11:00 uur) tot middernacht. Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan dan bezoek je de website van de Dubai Ice Rink voor de actuele openingstijden voor het publiek. Je kunt exact per dag zien hoe laat het vrij schaatsen plaatsvindt. Op doordeweekse dagen (zondag t/m woensdag) kun je een zogenaamde Ice Pass kopen. Deze geeft je de hele dag toegang tot de schaatsbaan op de tijden dat de publieke sessies bezig zijn.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *