Koffiemuseum

Het koffiemuseum is een kleinschalig museum dat gevestigd is in een traditionele woning in Dubai. Het aromatische museum vind je in Al Bastakiya, de oude wijk die getransformeerd is tot een groot openluchtmuseum. Het koffiemuseum opende eind 2014 haar deureen en is volgens ons een welkome aanvulling op het huidige aanbod van bezienswaardigheden en musea in de oude wijk Bastakiya.

Het museum is gratis te bezoeken. Je leert binnen alles over de herkomst van koffie, de handel in koffie en de verschillende koffieculturen. Je kunt verschillende koffiemolens en koffiemachines bekijken. Ook kun je zien op welke verschillende manieren koffie bereid wordt.

koffiemuseum-koffie-bereiding

Op het binnenpleintje kun je genieten van Arabische koffie, die vers bereid wordt voor je. De lokale barista maakt de koffie op traditionele wijze klaar. Zoals het hoort wordt er als zoetje een schaaltje met dadels bij geserveerd. Op de eerste verdieping is er een modernere koffiebar, waar je hedendaagse koffies zoals espresso, cappuccino en cafe late macchiato kunt drinken. Hier is ook een speelhoekje voor de kinderen ingericht.

koffiemuseum-koffie

In de bijbehorende winkel kun je koffiebonen en en allerlei accessoires kopen. Voor koffieliefhebbers is het koffiemuseum in Dubai een must om te bezoeken. Ondanks de geringe afmetingen is het een museum geworden dat goed opgezet en informatief is.

Praktische informatie

Coffee Museum Dubai is zaterdag tot en met donderdag geopend van 10:30 tot 18:00 uur.
Het museum is te vinden in villa 44 van Al Bastakiya, naast Al Fahidi Street. De toegang is gratis.

Meer info

Koffiemuseum Dubai op bijzondereplaatsen.nl
Officiële site van Coffee Museum DubaiGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *