Downtown Dubai Parade

In Downtown Dubai wordt ieder jaar een speciale parade gehouden ter ere van UAE National Day. Het evenement wordt ook wel simpelweg aangeduid als ‘The Parade’. Tijdens de optocht komen militairen, politieagenten, ambulancepersoneel, scholen, overheidsorganisaties, bedrijven, verenigingen en motorclubs voorbijgetrokken. Samen is het een bijna twee uur durend spektakel waar duizenden mensen een deelnemen. De stoet komt vanaf Downtown Road de Mohammed Bin Rashid Boulevard opgelopen. Eerst gaat de stoet in noordoostelijke richting naar de Dubai Mall, waar de parade de route vervolgt richting Burj Khalifa.

dubai_vakantie

De Downtown Dubai Parade is een openbaar evenement waar je geen entreekaarten voor nodig hebt. Jong en oud kan gratis toekijken hoe de stoet voorbijtrekt. Langs de gehele route staan dranghekken waar je achter dient te blijven.

De Downtown Dubai Parade wordt ter ere van de nationale feestdag gehouden, die op 2 december valt. Dat betekent nog niet dat de parade ook op 2 december plaatsvindt. Zo werd de Downtown Dubai Parade in 2015 op zaterdag 28 november gehouden, in 2014 op zaterdag 29 november en in 2013 op zondag 1 december.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *