Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is een attractie in de Dubai Mall waarbij het onderwaterleven centraal staat. De attractie bestaat uit twee delen: het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo. Het Dubai Aquarium is een groot Aquarium dat centraal in de Dubai Mall staat en op de begane grond staat. Vanwege de hoogte (8,3 meter) is het aquarium ook vanaf de eerste verdieping te zien. De Underwater Zoo bevindt zich op de tweede verdieping en is deels gesitueerd boven het aquarium. Binnen de Underwater Zoo is dan ook een glazen vloer te vinden waarbij je boven het aquarium staat en zo op de haaien en vissen kijkt. De Underwater Zoo is een dierentuin voor waterdieren. In losse aquaria kun je verschillende zeedieren bekijken zoals vissen, kreeften, kwallen en zeesterren.

Verschillende pakketten

Je kunt het Dubai Aquarium vanaf ongeveer twee meter afstand gratis bewonderen. Wil je door de haaientunnel wandelen of de Dubai Underwater Zoo bezoeken dan zul je moeten betalen. Daarvoor zijn er verschillende pakketten. Het goedkoopste is het standaard combo ticket voor het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo. Deze kost AED 70 (kinderen AED 55). Als je meer betaalt dan kun je een ‘behind the scenes tour’ doen, vissen voeren of een boottocht met een ‘glass bottom boat’ doen. Wie minstens AED. 350 neertelt die kan snorkelen of zelfs duiken tussen de haaien.

dubai-aquarium-and-underwaterzoo2

Praktische informatie

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is te vinden in de Dubai Mall.

Het officiële adres luidt:
The Dubai Mall
Doha Street
Off 1st Interchange – Sheikh Zayed Road
Dubai, U.A.E

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is prima te bereiken met de auto (parkeren in de Dubai Mall), de taxi (bestemming: Dubai Mall) of per metro. Als je met de metro komt dan moet je op de rode lijn uitstappen bij station Dubai Mall. Via de voetgangerstunnel is het vervolgens zo’n 10 tot 15 minuten lopen tot aan Dubai Aquarium and Underwater Zoo.

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is dagelijks te bezoeken van 10:00 uur ’s morgens tot middernacht. De laatste toegang is om 23:30 uur. Het gratis bezichtigen van het aquarium kan zolang de Dubai Mall geopend is. Actuele tarieven van de verschillende pakketten zijn te vinden op de officiële website.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *