Vliegen vanaf Al Maktoum International Airport

Wil je weten hoe het is om vanaf Al Maktoum International Airport te vliegen? In maart 2015 ben ik zelf naar dit nieuwe vliegveld van Dubai gevlogen. Mijn ervaring met de terugvlucht naar Amsterdam kun je hieronder lezen.

Twee luchthavens

Tegenwoordig kun je naar twee verschillende luchthavens in Dubai vliegen. De meest gebruikte luchthaven is Dubai International Airport. Een tweede optie die je sinds enige tijd hebt is Al Maktoum International Airport. Deze luchthaven ligt in Dubai World Central en zou oorspronkelijk ook zo gaan heten. Uiteindelijk is het vliegveld vernoemd naar de Al Maktoum familie, die al jarenlang heerst over Dubai.

Arke

Wie vanaf Al Maktoum Airport naar Schiphol wil vliegen die kan dat doen met Arke. Deze Nederlandse luchtvaartmaatschappij is de enige die vluchten tussen Amsterdam Schiphol Airport en Al Maktoum International Airport aanbiedt. Dat doen ze sinds dit winterseizoen. Voorheen vloog Arke onder de naam ArkeFly naar Dubai International Airport. Onder vluchtnummer OR408 biedt Arke enkele keren per week een vlucht naar Amsterdam aan. Hierbij vertrekt het vliegtuig in de ochtend vanuit Dubai en landt aan het einde van de middag in Amsterdam.

Ligging

Al Maktoum International Airport ligt ten zuidoosten van Dubai. Voor reizigers die in of rondom het oude Dubai verblijven is het daarom niet de meest handige vertrekluchthaven, tenzij je er niets op tegen hebt om vroeg op te staan en vervolgens 50 tot 70 kilometer te reizen naar het vliegveld. Voor reizigers die in de Dubai Marina en aan Jumeirah Beach verblijven is Al Maktoum International Airport wel een hele interessante optie. Vanuit Dubai Marina reis je bij normaal verkeer in ongeveer 30-35 minuten naar het vliegveld. Vanaf het Mövenpick Ibn Battuta Gate hotel doe je er 25 minuten over. Deze reistijden zijn niet langer dan wanneer je naar de ‘oude’ luchthaven moet reizen. Het enige nadeel is dat Al Maktoum International Airport nog niet op het metronetwerk aansloten is. Voor wie een vakantie inclusief transfer boekt, met de taxi reist of een huurauto heeft maakt dat niet uit.

Rust

Op dit moment wordt Al Maktoum International Airport nog maar amper gebruikt voor commerciële passagiersvluchten. Dat zorgt voor een relaxte sfeer in de terminal. De korte afstanden binnen de luchthaven dragen daar ook aan bij. Na aankomst in de vertrekhal loop je binnen 2 minuten naar de incheckbalie. Als je een beetje geluk hebt zoals ik die afgelopen week had dan ben je vijf minuten na het inchecken al door de paspoortcontrole en de veiligheidscontrole. Direct daarachter liggen de taxfreewinkels, de horeca en de gates. Je loopt in maximaal vijf minuten naar je gate.

In vergelijking tot het andere vliegveld van Dubai is het vliegen vanaf Al Maktoum International Airport zeker een aanrader. Het is de bedoeling dat het vliegveld uiteindelijk de grootste luchthaven van Dubai (en de hele wereld) wordt. Tot het zover is kun je nog genieten van de rust die te vergelijken is met een kleine regionale luchthaven.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *