Review restaurant Wafi Gourmet, Dubai Mall

Wafi Gourmet is een populair Libanees restaurant dat in de Dubai Mall gevestigd is. De populariteit dankt het restaurant volgens mij mede aan de gunstige ligging. Het terras van het restaurant ligt immers aan de wandelpromenade van waaruit je uitzicht hebt op Burj Khalifa en de Dubai Fountain. Wafi Gourmet is één van de vijf vestigingen in de Emiraten. Vier zijn er gevestigd in Dubai en eentje in Abu Dhabi. Ik bezoek Wafi Gourmet op een vrijdagavond in april 2014. Het is enorm druk in en rondom de Dubai Mall, wat ook uitwerking heeft op de beschikbaarheid van tafels in restaurants. Mijn eerste keuze Abd El Wahab in Siuk Al Bahar was helemaal vol. Dan maar op de bonnefooi naar Wafi Gourmet.

Voor de tafels buiten zijn er nog 15 gezelschappen voor mij aan de beurt. Dan maar binnen. Daar is in ieder geval plek. Omdat de deuren openstaan kan ik toch meegenieten van de fonteinshow die buiten plaatsvindt. Ik kan niet kiezen tussen twee hoofdgerechten, dus bestel ze allebei. Door de koolhydraten achterwege te laten en vooraf een soepje te nemen, is het niet te veel.

Het eten 

Ik begin met een minestronesoep. Deze is goed van smaak, maar blinkt ook nergens in uit. De groenten in de soep zijn doorgekookt. Als hoofdgerecht kies ik de blokjes geroosterd lamsvlees en Kebab Istambuli. Dit is gegrild gehakt met mint en hele pijnboompitten erdoor. Beide hoofdgerechten halen een voldoende, maar veel meer niet. Het lamsvlees mist malsheid en de juiste smaak van houtskool. De kebab is te vet. Jammer, want de smaak op zich is best goed.

De rekening bedraagt in totaal 156 dirham inclusief een frisdrank. Dat komt neer op ongeveer 31 euro. Een redelijke prijs voor het gebodene. Mijn voornemen is echter wel om een volgende keer Libanees te gaan eten bij Abd El Wahab of bij Levantine, het Libanese restaurant van hotel Atlantis The Palm.

Beoordeling

Eten – smaak              6,5
Eten – presentatie      8,0
Prijs                            7,0
Bediening                   7,5
Sfeer                          8,0

Ik bezocht Wafi Gourmet in april 2014 en was alleen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *