Nederlandse Vereniging Dubai

De Nederlandse Vereniging Dubai is een vereniging voor Nederlands sprekende personen die woonachtig zijn in Dubai. Al sinds 1984 kunnen leden terecht bij de NLV. De Nederlandse Vereniging Dubai organiseert heel veel activiteiten die vaak een Nederlands tintje hebben. Zo worden Nederlandse tradities zoals de Nieuwjaarsduik, Sinterklaas en Oranjefeesten door de NLV in Dubai voortgezet.

Begeleiding bij verhuizen naar Dubai

Een andere bezigheid van de NLV is het helpen van mensen die naar Dubai (willen) gaan verhuizen. Door middel van een buddysysteem onder de naam ‘Dubai and I’ krijg je begeleiding en antwoorden op vragen door mensen die al langere tijd in Dubai woont en ervaring heeft met het regelen van allerlei zaken in Dubai. Waar jouw buddy geen antwoord heeft op een vraag, daar kan die op zijn/haar beurt indien nodig weer terugvallen op de kennis en ervaring van andere leden.

Maandelijkse meetings

De NLV heeft iedere maand, met uitzondering van juli en augustus, meetings. Zo is er eens per maand een koffieochtend en komt men eens per maand bij elkaar voor een borrel. Waar en wanneer deze meetings exact plaatsvinden kun je lezen op de agenda van de Nederlandse Vereniging Dubai.

Leuke activiteiten

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Vereniging Dubai wel een aantal leuke activiteiten. Deze kunnen uiteenlopen van een Sinterklaasfeest of Oranjefeest tot aan mosselavonden en dagtrips. Op 1 januari kun je deelnemen aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Dit gebeurt compleet met de oranje Unox-mutsen, maar dan in zeewater met een gemiddelde temperatuur van 23 tot 25 graden Celsius.

Meer informatie

Op de website van de Nederlandse Vereniging Dubai lees je alles over de NLV.Er zijn 2 reacties op dit bericht
  1. Arthur Van Zanten om 15:05 uur

    Beste Olav, wij zijn met oud en nieuw in Dubai op vakantie en graag zouden we meedoen met de nieuwjaarsduik. Een paar jaar geleden hebben we per toeval meegedaan en dat was vreselijk gezellig!
    Afgelopen jaar, toen we er waren, ging de duik helaas niet door en daarom wil ik je vragen, gaat de duik nu wel door en wasaar en wanneer?

    Hartelijke groeten,
    Arthur en Anita van Zanten uit Wageningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *