Burj Khalifa fotograferen

Het iconische bouwwerk Burj Khalifa behoort tot de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld. De meeste snapshots en selfies worden gemaakt vana Souk Al Bahar Bridge (de brug tussen de Dubai Mall en Souk Al Bahar) en de Waterfront Promenade langs de Dubai Mall. Voor het wat meer serieuze fotowerk zijn dit niet altijd de meest ideale plekjes. Dit vanwege de drukte en de benodigde groothoek met de bijbehorende vervorming. Wij hebben Burj Khalifa al veelvuldig gefotografeerd vanuit verschillende posities en tijden.Overdag fotograferen

Hieronder hebben we een paar van de beste plekjes en momenten vermeld om Burj Khalifa mooi te fotograferen bij daglicht:

  • Op de plek voor The Address Downtown Dubai waarbij je de Souk Al Bahar Bridge op de voorgrond van je foto krijgt (ongeveer tussen 10 en 14 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, ter hoogte van de inrit van The Address Downtown Dubai (ongeveer tussen 10 en 14 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf het plein voor de entree van The Palace Old Town Hotel (ongeveer tussen 11 en 15 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf Burj Plaza. Hier heb je verschillende plekken waarbij je Burj Khalifa kunt combineren met de prachtige Old Town gebouwen en indien je wilt ook The Address Downtown. Beste tijden tussen 12 en 16 uur. Daarvoor heb je hinderlijke schaduwen.
  • Burj Park en de brug tussen Burj Plaza en Burj Park. De beste plek om in de middag tegenlicht te ontlopen.
  • Vanaf diverse gebouwen rondom het kunstmatige meer, binnen Downtown Dubai en net daarbuiten (zoals Shangri-La Dubai). Voorwaarde is wel dat je een hoger punt op kunt zoeken en vrij kunt fotograferen. Dus ongehinderd door glas of andere gebouwen.

 Avondfotografie

Het allerbeste moment om avondfoto’s te maken is ongeveer tien tot twintig minuten na de officiële zonsondergang. De lucht is dan wel donkerder, maar nog niet helemaal donker. Dit wordt het blauwe uurtje genoemd. Kleurtechnisch het mooiste moment voor foto’s. Zodra de lucht echt donker is, is het contrast meestal te groot. Voor avondfoto’s zijn alle hierboven genoemde locaties geschikt. Gebruik wel een statief en/of lichtsterke lens voor de beste foto’s.Er zijn 2 reacties op dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *